Zdravlje

Zdravniški pregled za vozniški izpit je nujen

7. 7. 2022

Preden se začnejo ure vožnje osebnega avtomobila, mora kandidat na preventivni zdravniški pregled. Zdravniški pregled za vozniški izpit potrdi, da je kandidat primeren za samostojno vožnjo z avtomobilom. Gre za pregled na vseh glavnih področjih zdravja, tako kot pri preventivnih zdravniških pregledih za delo in podobno. Tu je seveda zelo pomembno, da kandidat dobro vidi in sliši, pa da je njegovo zdravje dovolj dobro, da bo kasneje lahko brez problema vozil avto. V večini primerov kandidati uspešno opravijo zdravniški pregled, saj je to bolj kot ne formalnost, da se zagotovi čim večjo varnost na cesti.

zdravniški pregled za vozniški izpit

Kateri zdravniki opravljajo preglede?

Zdravniški pregled za vozniški izpit opravljajo specializirani zdravniki. Te najdete po celotni Sloveniji, je pa res, da so pogosto zelo zaposleni, saj opravljajo tudi ostale vrste preventivnih zdravniških pregledov za delo, šport in podobno.

Zdravniške preglede opravljajo tudi v Medicinsko alternativnem centru Sanus Statera v Mariboru. Tja se lahko naroči vsak, ki potrebuje preventivi zdravniški pregled. Na pregled se morate naročiti, opravijo pa ga hitro, strokovno in ugodno. Predvsem je center primeren za tiste, ki želijo zdravniški pregled opraviti čim prej, saj je storitev opravljena brez čakalnih dob, ki se jim zadnje čase ne moremo izogniti.

Kaj potrebujete za zdravniški pregled za vozniški izpit?

Ko greste na zdravniški pregled za vozniški izpit boste potrebovali svojo zdravstveno kartoteko. Dobite jo pri svojem osebnem zdravniku, ki jo pošlje v medicinski center ali pa vam jo fotokopira. Potrebujete tudi osebni dokument, s katerim potrdite svojo identiteto in zdravstveno kartico, saj gre kljub temu, da je storitev samoplačniška, za zdravstveno obravnavo.

Tisti, ki nosijo očala ali leče, jih morajo prinesti s seboj. O morebitnih ostalih zdravstvenih težavah je potrebno zdravnika na pregledu obvestiti in po potrebi zraven prinesti tudi izvide specialista. Prav tako pa mora biti kandidat tešč, da se lahko uspešno opravijo vse potrebne preiskave.

Rate this post

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE