Dom in vrt, Znanost in tehnologija

Videofon omogoča nove načine varovanja vašega doma

20. 11. 2023

Če je včasih veljalo, da smo v zavetju svojega doma varni, danes ni več tako. Vse več je vlomov in tatvin in že majhna nepozornost v naši okolici lahko pomeni katastrofo. Zato izberite kvaliteten videofon za vaš dom, s katerim boste lahko na enostaven način spremljali dogajanje okoli doma.

Sodobni videofoni so izjemno kvalitetni in omogočajo številne funkcije. Tako lahko zunanje domofonske enote povežete z notranjimi enotami, na domofonski poziv pa se lahko oglasite iz različnih prostorov vaše hiše. Če želite, lahko naročite tudi povezavo komunikacije med notranjimi enotami, odločite pa se lahko za popoln nadzor vseh zunanjih površin (dovoza, vrta, zelenice itd.). Tako boste lahko ves čas spremljali, kaj se dogaja okoli vas in ob zaznanem sumu vdora hitro ukrepali. Zunanji nadzor je pametno izbrati tudi v primeru, da imate majhne otroke, ki so radovedni in dneve preživljajo zunaj – hitro se vam lahko zgodi, da ne veste, kam je kdo šel ali kaj dela in takrat le pogledate na videofon in preverite stanje. Morda bo kdo rekel, da gre za pretiran nadzor, mi pa pravimo, da gre za varnost.

videofon
Od zdaj naprej bo varnost vašega doma boljša.

Modernejši videofon vam omogoča, da preko njega aktivirate ključavnice, razsvetljavo ali druge pripomočke, preko njega lahko spremljate vse kamere na vaši hiši, lahko sprejemate klice iz zunanjih enot, aktivirate tajnico, preusmerite klice iz domofona na vaš telefon, lahko ga povežete s svojim telefonom in preko njega upravljate ostale naprave, povežete ga lahko tudi s slušnim aparatom, vgrajeno ima tudi funkcijo čitalnika prstnih odtisov itd. Gre res za vsestransko napravo, katero bi skoraj morali imeti doma, če želite, da je vaš dom še naprej varen.

Da bi zase in za ostale družinske člane res izbrali pravi videofon, se pred nakupom posvetujte s strokovnjaki, katerim lahko zaupate svoje potrebe in pričakovanja. Oni vam lahko tudi namestijo vso potrebno opremo, da bo naprava delovala brezhibno. Varnost je danes zelo pomembna, zato ne oklevajte in kupite svoj domofon še danes!

5/5 - (1 vote)

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE