Razno

Ukanc apartmaji: preživite poletni oddih v objemu dežele Zlatoroga

1. 8. 2023

Čeprav so peščene plaže in morje zelo vabljiva poletna destinacija, pa si vse več ljudi želi svoj zaslužen oddih preživeti v objemu gora. Če si tudi vi želite raziskati eno najlepših področij Slovenije, potem se odpravite v Bohinj. Ukanc apartmaji so vam sedaj na voljo po dostopni ceni, vi pa se boste lahko popolnoma sprostili in nabrali moči za vsakodnevne obveznosti, ki vas čakajo doma. Ukanc apartmaji so vse tisto, kar sodoben posameznik potrebuje za vrhunski oddih – polno opremljeni z vso za udobje potrebno opremo, upoštevajoč tradicijo pa vam dajo občutek topline in domačnosti. Želite od svojih počitnic nekaj več? Potem se odpravite v deželo Zlatoroga.

ukanc apartmaji

Ukanc apartmaji: preplet tradicije in sodobnih rešitev

Ukanc apartmaji so prikupne zidano-lesene hiške, ki se nahajajo ob vznožju gorovja Ukanc in le streljaj od znamenitega Bohinjskega jezera. Svojim gostom ponujajo mir, domačnost in zasebnost, torej vse tisto, kar nam v modernem hitrem svetu pogosto primanjkuje. Tisto, kar te pravljične gorske hiške dela tako posebne pa je popolna niša, ki so jo pri lastniki uspeli ujeti pri njihovi gradnji: tradicija, ki vam uspe ponuditi vse tisto, brez česar si v sodobnem svetu ne znamo več predstavljati življenja. Kako jim je to uspelo?

Bohinj se nahaja znotraj zavarovanega Triglavskega narodnega parka, ki ne dopušča večjih, predvsem pa invazivnih posegov v naravno okolje. Pri gradnji apartmajskih hišk so zato upoštevali vse zakonitosti tradicionalne alpske gradnje, ki vključuje les, kamen in ostale naravi prijazne materiale, poleg tega pa so vse tehnike neškodljive za okolje in ne prinašajo bistvenih sprememb, ki bi lahko negativno vplivale na naravo.

Čeprav nekateri tradicionalni slog povezujejo z zastarelim, pa Ukanc apartmaji dokazujejo ravno nasprotno. Vso njihovo pohištvo je izdelano iz vrhunskih materialov, ki gostom zagotavljajo vso potrebno udobje med bivanjem. Sodobna oprema in pripomočki, ki so na voljo v kuhinji, kopalnici in bivalnem delu hiške pa počitniško izkušnjo dvignejo na najvišji nivo. Na voljo vam je tudi kamin, ki poskrbi za romantično vzdušje ter internetna povezava in televizija.

Izlet v neznano ali wellness oddih

Ukanc apartmaji vam ponujajo mnogo več kot le klasična prenočišča. Za svoje goste so pri Alpiku pripravili različne počitniške pakete, ki ponujajo različne aktivnosti in sprostitvene dejavnosti. Ker so si okusi med seboj različni, gostje pa imajo različne predstave o idealnem oddihu, so za vas pripravili kar pet različnih ponudb, ki vam ponujajo vse od sprostitve, izletov ter seveda vrhunskih kulinaričnih doživetij.

Odločate se lahko med naslednjimi paketi:

  1. Povezani v Bohinju: paket, namenjen ljubiteljem kulinarike. Spoznali boste lokalne specialitete, narejene iz domačih sestavin. Certificirani ponudniki, ki uspehe žanjejo tako na lokalni kot tudi mednarodni ravni, vas bodo razvajali z gurmanskimi mojstrovinami, Ukanc apartmaji pa bodo poskrbeli za udobno namestitev kot iz pravljice.
  2. Pravljična potepanja po Bohinju: počitniška ponudba, primerna za ljubitelje aktivnega družinskega dopusta. Številne organizirane pohodniške poti, raziskovanje Bohinja in ostale aktivnosti v osrčju Triglavskega narodnega parka vas bodo napolnile z vso potrebno energijo. Nadihajte se svežega gorskega zraka in odkritje vse lepote, ki jih v sebi skriva Zlatorogova dežela.
  3. Družinsko potepanje u konc’ sveta: udeležite se lažjih pohodniških in kolesarskih tur, primernih za celotno družino. Spoznajte lokalne zgodbe o nastanku bohinjskih znamenitosti, večere pa skupaj preživite ob igranju družabnih iger. Ukanc apartmaji pa bodo poskrbeli za sladko spanje in nabiranje novih moči.
  4. Pravljična sprostitev v deželi Zlatoroga: si želite pobegniti daleč stran od mestnega vrveža in predati popolni sprostitvi? Potem je ta paket pravi za vas. Udeležite se sprostitvenih jutranjih aktivnosti, kot so joga, meditacija ali vodena tekaška delavnica. Privoščite si vožnjo z ladjico po Bohinjskem jezeru ali profesionalno masažo na prostem. Verjemite, da se boste po koncu oddiha počutili kot prerojeni.
  5. Zlatorogovi skoki iz Bohinja: dopustniški paket, ki vključuje potovanje po kar treh državah – odpravite se na zanimivo pot od Bohinja in Bleda, skozi Ljubljano, vse do Kopra in Pirana. Svojo pot nato nadaljujte v s kulturo bogat Salzburg, obiščite italijansko mesto na vodi Benetke, si oglejte hrvaško prestolnico Zagreb in si na koncu privoščite kavo v Trstu. Z drugimi besedami – popolno doživetje.

ukanc apartmaji 1

Poiščite svoj najljubši kotiček pod soncem

Pravijo, da ima narava neko prav posebno moč. Nežna sapica vetra, očarljivo ptičje petje in šumenje jezera so čarobni poizkusi narave, da iz nas zvabi tisto najboljše. Ni ga človeka, ki v objemu gora nebi vsaj za trenutek prisluhnil melodiji, ki mu jo poje narava in vse kar je z njo povezano.

O vseh lepotah, ki vam jih ponuja gorsko mestece Bohinj, se prepričajte tudi sami. Del svojih počitnic zato preživite v objemu mogočnih Alp in raziščite vse skrivnosti, ki vam jih ponujajo Zlatorogove pohodniške poti. Ne glede na letni čas je Bohinj kraj, ki vam zagotavlja čisto vse za aktivno ali pa umirjeno preživljanje počitniškega oddiha.  Za udobje med vašim bivanjem pa bodo poskrbeli Ukanc apartmaji. Prepričani smo, da vas bodo ti tako navdušili, da se boste zagotovo želeli še kdaj vrniti. Morda pa bo ravno Bohinj postal vaš najljubši kotiček pod soncem.

Rate this post

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE