Prosta delovna mesta, Zaposlitev

Kje lahko enostavno najdete prosta delovna mesta?

11. 9. 2021

Trenutek, ko človek ostane brez redne zaposlitve, zagotovo spada med tiste, ki si jih nihče ne želi doživeti. Toda realnost današnjega časa na žalost kaže, da takšni trenutki niso redkost in da vsakodnevno v stisko spravljajo več tisoč ljudi. Da bo čas od izgube zaposlitve pa do podpisa nove pogodbe o zaposlitvi čim krajši, vam ponujamo nekaj nasvetov, kje lahko najdete prosta delovna mesta.

Prosta delovna mesta

Najprej si vzemite čas zase in za premislek

Ko izgubimo zaposlitev, je zelo pomembno, da se ne zapodimo takoj v iskanje strani, na katerih lahko najdemo prosta delovna mesta, ampak, da si vzamemo nekaj časa zase. Čeprav je marsikomu ta nasvet težko sprejeti zaradi mnogih skrbi, kako bo preživel mesece do nove zaposlitve, je to res ključ, da se lahko hitreje in fokusirano lotite iskanja nove zaposlitve. Ključnega pomena namreč je, da pri sebi naredite kratko evalvacijo prejšnjega delovnega mesta. S čim ste bili zadovoljni, kaj vas je motilo, v čem ste se izkazali, kje je še prostor za izboljšave.

Ozavestite tudi pomen izobrazbe. Če si želite zamenjati delovno mesto za drugo področje presodite, ali imate vsa pridobljena vsa ustrezna znanja, ki jih za to področje potrebujete. Če opazite, da vam manjka še kakšna izobrazba ali izpopolnjevanje, izkoristite čas brez zaposlitve za to, da opravite kakšno dodatno izobraževanje.

Če si boste res vzeli čas, da dobro preučite situacijo, v kateri ste se znašli, in ozavestite vaše želje za prihodnost, je večja verjetnost, da boste z večjim veseljem spremljali prosta delovna mesta in hitreje našli zaposlitev, ki vas bo veselila, saj boste vedeli, česa si želite. Če pa sprejmete prvo službo, ki vam pride na proti, vas le-ta lahko duši. Kar naenkrat se tako lahko znajdete v začaranem krogu delovnih mest, ki vas ne izpopolnjujejo, iz katerega ne zmorete več uiti.

Dnevno sledite oglasom prek različnih kanalov

Ko v sebi razčistite, kaj si res želite, je čas, da začnete pridno iskati in raziskovati prosta delovna mesta. Svetujemo vam, da se ne zasidrate le na enem viru novic o tem, kje se nahajajo nova prosta delovna mesta, ampak da si priskrbite različne vire informacij. Z izjemo podjetij, ki delujejo v okviru javne oprave, privatna podjetja niso dolžna objavljati novih delovnih mest na javnem razpisu, zato ni nujno, da se bodo vsi oglasi za prosta delovna mesta znašli na spletni strani zavoda za zaposlovanje.

Eden izmed zelo priljubljenih portalov je Deloglasnik. Ker gre za zelo priljubljen portal, se na njem dnevno zvrsti več deset novih oglasov za nova delovna mesta z zelo različnih področij. Hkrati pa s poenostavljenim postopkom iskanja novih oglasov omogoča zelo prijetno uporabniško izkušnjo, zato se ga vsekakor splača preveriti.

Poleg oglasov za delo na spletu in v časopisu, pa so zelo dober vir informacij tudi drugi ljudje. Čas brez zaposlitve se lahko zaradi vseh skrbi hitro spremeni v muko. Zato je toliko bolj pomembno, da ohranjate stike z ljudmi in se z njimi veliko pogovarjate. Ne le, da vam bo dober pogovor priklical nazaj občutek lastne vrednosti, lahko boste izvedeli tudi, v katerem podjetju iščejo delavca z vašim profilom in tako še hitreje prišli vsaj do razgovora, če ne že do redne zaposlitve.

Dajte priložnost nepričakovanemu

Zadnji nasvet, ki vam ga namenjamo pa je ta, da ni dobro, da se zapičite v iskanje točno določenega delovnega mesta. Včasih je dobro, da daste priložnost tudi nepričakovanim stvarem. Nenazadnje navaden oglas za prosta delovna mesta lahko postane služba na področju, ki vas na prvi pogled morda ne zanima, ko pa začnete tam delati, pa ugotovite, da pri delu zelo uživate. Zato če vas neko delo res kliče, pa tudi niste nad njim najbolj navdušeni, mu dajte priložnost. Morda vas preseneti in tako odkrijete svojo sanjsko službo.

Rate this post

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE