Razno

Makarska je biser v Dalmaciji

4. 6. 2022

Makarska leži na jadranski obali na hrvaškem in je zelo obiskana. Tu preberite več o tem jadranskem biseru na jugu hrvaške obale, ki je že dolgo časa odlična destilacija za turiste. Makarska riviera pa je ena najlepših plaž v Jadranu in je ne smete zgrešiti, ampak jo morate videt vsaj enkrat v življenju. Razteza pa se en kilometer in pol v dolžino. To je super počitniška destilacija za vse, ki ljubite morje. Je pa tudi super izhodišče za obiskovanje bližnjih otokov, ki so vredni ogleda. Zelo enostavno pa lahko tudi odstopite do Bosne, ki je zelo blizu. To mesto je zalivsko, saj ga zapirata dva rta. Zato je izjemno zanimivo in zatišno.

Makarska ima narodni park Bikovo, ki se raztega nad obalo v gore. Gore lahko vidite tudi z obale, ker se zelo visoko dvigujejo nad mestom v ozadju. Nekaj zelo podobnega, kar lahko vidite pri nas. Vsekakor se boste tam naplavali in naužili morskih vragolij pa hkrati imate lahko super izlete v okolico ter pohodništvo in kolesarjenje. Za vstop v narodni park plačate nekaj evrov, ki so vredni ogleda, saj boste tam imeli izjemen razgled in sprehod med oblaki ter čudovit botanični vrt. Veliko je za videti.

Makarska ima središče mesta izjemno zanimivo, kjer je Kačičev trg, ki je poimenovan po izjemnem pesniku. Tega morate obiskati, saj je res lep. Na ogled so stare stavbe in cerkve, ki so pravi biser arhitekture. Makarska ni veliko mesto, pa vendar ima ulico, ki je vso noč živa. Tam najdete mirne kotičke in gostilne, kot tudi divje in bleščeče diskoteke, kjer se ponavadi mladina zdivja.

To mesto pa ima tudi observatorij, ki je izjemno lepa opazovalnica zvezd, odprt pa je ponoči. Je ena najlepših zgradb na Jadranu, ki se jo splača videti. To je mesto, ki ga morate obiskati in se naužiti lepot Jadrana, zgodovine in modernega mesta.

Rate this post

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE