Razno

Metoda all on 4 za zdrav nasmeh

11. 10. 2020

All on 4 je metoda, ki pomaga pri brezzobih čeljustih, da postanejo zopet funkcionalne, kot so bile pred tem, ko so bili v ustiš se vsi zobje. Nova all on 4 metoda je primerna za tiste, ki želite imeti fiksno protezo, kot tudi za vse, ki ste preobčutljivi na klasične proteze. Enostavno se namesti v čeljust štiri implantate iz titana, ki držijo celotno protezo, da je nepremična in je ugriz resnično takšen, kot z originalnimi zobmi.

Ta metoda je nekaj inovativnega na tržišču in je rešitev za vse, ki nimajo nobenih zob in proteze. Klasične proteze so nerodne, zelo težko obstanejo v ustih, velikokrat izpadejo med pogovorom ali med spanjem in jih ljudje celo pogoltnejo, kar lahko naredi še dodatne zaplete in operacije. Nemalokrat se zgodi, da oseba močno shujša ali se sredi, kar zopet pomeni, da proteza ne bo več dobro stala v ustih, saj se čeljust tako zmanjša ali poveča skupaj s celotno človekovo maso. Zobni implantati iz titana pa to rešijo tako, da so vedno fiksno nameščeni v čeljusti in se na njih pritrdi proteza, ki je tako fiksna in ne povzroča nobenih sitnosti.

All on 4 je rešitev za tegobe, ko je nekdo preobčutljiv na klasično protezo in je ne more nositi bodisi zaradi alergij, bodisi zaradi otiščancev v ustih, ki jih povzroča klasična proteza. Vsadki v čelisti so namreč narejeni iz titana, to je nerjaveča čista kovina, ki ne povzroča nobenih reakcij in alergij in je zato zelo primerna za zobne implantate. Pri metodi all on 4 se uporabljajo ravno zobni impatanti iz titana.

Vsi, ki so na nek načini zgubili zobe, bodisi s starostjo, zaradi bolezni ali nesreč, bodo tako za vedno lahko spet imeli tako rekoč lastne zobe, kar je dobra novica iz dveh razlogov. Prvi je zdravstveni razlog, kajti spet boste lahko grizli in žvečili ter s tem izboljšali prebavo in druga je estetski videz vašega nasmeha kar vam omogoča prav metoda all on 4.

Rate this post

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE