Aktualno, Prosta delovna mesta

Aktualna prosta delovna mesta

30. 4. 2015

Že velikokrat ste slišali, da so nekatera aktualna prosta delovna mesta v hipu zasedena. Delodajalci, ki objavijo razpis, imajo naslednji dan že več kot sto prijav za zaposlitev.  Vendar le iz dveh razlogov. Če bi bili slabi delodajalci, k njim nebi želel nihče delat. Večinoma gre tu za poznana podjetja, ki redno izplačujejo plačo, imajo delavci dobre pogoje za delo, možnost izobraževanja, imajo razpisana zanimiva aktualna prosta delovna mesta, imajo delavci možnost daljše zaposlitve.

Drugi razlog, da so aktualna prosta delovna mesta v hipu zasedena, je ogromna brezposelnost v Sloveniji. Ljudje bodo za preživetje sprejeli kakršno koli delo. Tako so najbolj oblegana delavna mesta s srednjo poklicno izobrazbo. Če imate visoko, višjo ali univerzitetno izobrazbo boste težko dobili zaposlitev v proizvodnji ali trgovini kot prodajalka. Aktualna prosta delovna mesta, ki so primerna za vas po izobrazbi zahtevajo vsaj nekaj leti izkušenj. Vendar se nihče ne vpraša, kako jih bo nekdo, ki je ravno diplomiral pridobil, če ga nočejo zaposliti ker nima izkušenj. Tako se vrtimo v začaranem krogu in dobiti zaposlitev je skoraj loterija.

Na prosta aktualna mesta za zaposlitev se prijavijo tisti, ki ustrezajo pogojem razpisa, kakor tudi tisti, ki nimajo vseh pogojev vendar upajo, da bodo mogoče vseeno izbrani. Delodajalci, ki dobijo toliko prošenj za aktualna prosta delovna mesta oz. zaposlitev, imajo veliko dela. Zato je še toliko bolj važno, da je vaša prošnja ali življenjepis napisan kratko in jedrnato.

Aktualna prosta delovna mesta
Najti ustrezno zaposlitev je vedno težje

Aktualna prosta delovna mesta so omejena, povpraševalcev po njih pa je ogromno. Morda ste se šolali za poklic, ki pa ga nebi želeli opravljati. Če imate poklic s katerim ne najdete zaposlitve, premislite glede prekvalifikacije. Zavodi RS za zaposlovanje, razne institucije ponujajo tečaje, kjer se naučite veščin in pridobite določena znanja, ki vam kasneje pri iskanju zaposlitev lahko koristijo (npr. poslovni sekretar, računovodski tečaj, vzgojitelj predšolskih otrok, varilec, voznik kamiona… ). Aktualna prosta delovna mesta so objavljena na različnih spletnih straneh, portalih, na spletnih straneh podjetij.

Aktualna prosta delovna mesta, po katerih povprašujejo iskalci zaposlitve ( raziskava na podlagi ankete ):

 • Prodaja, komerciala, marketing
 • Izobraževanje, prevajanje, kultura, šport
 • Administracija
 • Gostinstvo, turizem
 • Gradbeništvo, kovinarstvo, strojništvo

Nekatera najbolj aktualna prosta delovna mesta, ki jih razpisujejo delodajalci. Trenutno so največje povpraševanja za zaposlitev na naslednjih področjih:

 • Tehnične storitve, mehanika (CNC – operater, orodjar, monterji, avtomehanik)
 • Komerciala, prodaja, marketing (komercialist, vodja prodaje, zastopnik, svetovalec, prodajalec)
 • Proizvodnja (proizvodnji delavec, kontrolor, vodja proizvodnje)
 • Strojništvo, kovinarstvo ( strojni inženir, tehnolog, strojnik, oblikovalec kovin)
 • Elektrotehnika, telekomunikacije (elektroinštalater, vzdrževalec elektro opreme, serviser)
 • Računalništvo, programiranje (programer, razvijalec, skrbnik informacijskih sistemov)

Iskalci dela, ki iščejo aktualna prosta delovna mesta, velikokrat povedo, da so poslali prošnjo, vendar niso dobili odgovora. Zakaj je tako? Nekatera podjetja, ki iščejo delovno silo za zaposlitev, najdejo kandidata znotraj podjetja, vendar morajo po zakonu objaviti aktualna prosta delovna mesta. Drugi spet ob poplavi vseh prošenj, ne utegnejo odgovoriti, oz. dobite odgovor čez dva ali več mesecev. V primeru, ko vidite, da gre za zaposlitev, ki je zelo iskana, pokličite delodajalca in ga malo povprašajte glede vaše zaposlitve. Tako si boste prihranili dolgo čakanje, ter vaše živce.

Ker želimo pomagati tako iskalcem zaposlitve, kot tudi delodajalcem, na naši strani objavljamo aktualna prosta delovna mesta za zaposlitev. V upanju, da iskalci dela najdejo zaposlitev, ter delodajalci najboljšega kandidata, se  trudimo objaviti  aktualna prosta delovna mesta iz različnih krajev ter različnih panogah.

5/5 - (2 votes)
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Prosta delovna mesta - poiščite si zaposlitev
Average rating:  
 0 reviews

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE