Razno

Veste, kako izračunati neto plačo?

14. 8. 2018

izračun plače

Na zaposlitvenih intervjujih za prosta delovna mesta delodajalci večinoma ponudijo bruto znesek plače, kar pa ni tisto, kar dejansko dobite na vaš račun, zato je potreben izračun plače v neto znesku, kar pa marsikomu predstavlja težavo, verjetno pa tudi ne želite vprašati delodajalca o neto znesku, da ne izpadete neprofesionalni že na samem predstavitvenem pogovoru. Delodajalca seveda zanima bruto izračun, saj je to dejanski strošek za podjetje in zajema znesek nakazila vam, vašo plačo torej in vse prispevke in dajatve, ki jih mora plačati državi za vaše opravljeno delo.

V bruto znesek je vračunano zdravstveno zavarovanje, invalidsko in pokojninsko zavarovanje, prispevek za socialno varnost in zaposlovanje, akontacija dohodnine in prispevek za starševsko varstvo. Bruto znesek za izračun plače je za podjetje tisto, kar je njihov dejanski strošek, torej vaša neto plača plus vse zgoraj našteto, poleg tega pa še strošek za malico in prevoz in končni znesek je tisto, kar se upošteva kot vaša dejanska plača. Seveda pa vas verjetno zanima predvsem znesek, ki ga boste prejeli na vaš račun, ki pa je sestavljen iz neto plače in stroška za prevoz in prehrano in morebitnih dodatkov in nagrad. Tako je lažje razumeti, zakaj delodajalca zanima predvsem bruto znesek, ki pa je dejansko mnogo višji od prejemka, ki ga dobite vi. Za izračun plače  so vam lahko v pomoč spletni preračuni, kjer si lahko izračunate neto znesek, če imate na voljo bruto in obratno. Mnoga podjetja se zavzemajo za znižanje dajatev državi, saj že več let opozarjajo na previsok strošek dela, ker podjetja zaradi visokih stroškov, ki jih morajo plačati državi ne ponujajo visokih plač in iščejo različne dodatne možnosti za plačilo zaposlenemu.  Vendar je znesek neto plače tisti, ki je osnova za pokojnino, pa tudi za morebitne kredite in ostale zadolžitve, ki bi jih morda nekoč potrebovali.

izračun plače

Mnoga podjetja za plačilo iščejo načine, ki pa niso dolgoročno dobri, za izračun plače ponudijo minimalni bruto znesek in predvsem v zadnjem času ponujajo nagrade glede na uspešnost, ki pa jih žal mnogokrat izplačujejo tudi v obliki prevoznih in drugih stroškov. Seveda boste na ta način prejeli višji znesek plačila, vendar na podlagi takšnega plačila ne boste dobili kredita, ki bi ga verjetno z lahkoto odplačevali. Spet na drugi strani pa je veliko posameznikov, ki izkorišča sistem in so potem upravičeni do raznih socialnih transferjev. Tako je država na drugi strani oškodovana, vendar se v raznih pogajanjih do sedaj ni premaknilo nič in to je tudi vzrok, zakaj mnoga uspešna podjetja selijo poslovanje v tujino, ki pa je veliko bolj prijazna tako do podjetij, kot tudi do zaposlenih, saj na koncu vsi pridobijo veliko več, tudi država.

V Sloveniji je za enkrat strošek dela zelo visok in to je tudi eden izmed vzrokov za delo na črno, neupravičene socialne transferje …Verjetno pa vsakogar zanima, predvsem na razgovoru za službo, koliko je tisti neto znesek, ko ga dobite dejansko na vaš račun plus seveda dodatke. Ta neto znesek je potem osnova za vse ostalo, saj je to vaša plača, ki se uradno priznana, kot znesek vaše plače. Na primer, če ste bili na razgovoru za službo in vam je delodajalec ponudil bruto plačo v znesku 1.500 eur, je to za vas nekje okrog 1.000 eur neto, brez stroškov prevoza in malice in ostalih dodatkov, delodajalca pa to stane skoraj 1.800 eur, vračuna se še davek na plačo, znesek pa se spreminja tudi glede na delovno dobo, število vzdrževanih članov v družini…skratka razlika je ogromna. Pri bruto plači 1000 eur boste vi prejeli približno 800 eur, delodajalca pa boste stali nekaj manj kot 1.200 eur. V primeru večje plače je tudi strošek toliko višji, izračun plače za neto znesek 2.000 eur nam pokaže, da delodajalca zaposleni v takšnem primeru stane skoraj 4.000 eur  bruto, kar pa je zagotovo velik dejavnik, zakaj v Sloveniji niso plače višje in zakaj se predvsem v zadnjem času pojavljajo nove oblike zaposlovanja, oziroma samozaposlovanja ali selitev podjetij v tujino.

Predno se odpravite na zaposlitveni razgovor, se pozanimajte o okvirnih zneskih, ki jih podjetje izplačuje, če je to možno, seveda. Če ne morete pridobiti tega podatka, pa poskusite poiskati informacije o splošnih plačilih v sektorju zaposlitve, za katero kandidirate, čeprav so razlike med podjetji in regijami v Sloveniji zelo velike. Poskusite pridobiti čim več informacij in si pripravite izračun plače še pred razgovorom, tako, da vas delodajalec ne bo presenetil z bruto zneskom, za katerega ne boste vedeli, kaj natančno pomeni. V izračun vnesite vse podatke, od  delovne dobe, števila vzdrževanih članov in ostalih podatkov, ki so na voljo v tabelah in na ta način bo izračun natančnejši, delodajalec pa bo tudi videl, da ste resna in odgovorna oseba in na takšen način boste zagotovo lahko iztržili več, morda poiskali skupne točke, kjer se lahko pogajate in tudi dejansko boste lahko vedno naredili izračun za vsako spremembo oziroma ponujeno možnost. Internetni preračuni so hitri in enostavni, zato se lahko vedno opremite z novimi podatki.

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE