Zdravlje

Puljenje modrostnega zoba je lahko neboleče

24. 11. 2021

Puljenje modrostnega zoba je naloga za izkušenega zobnega kirurga, ki ima tudi za to prave pripomočke. Vaš zobozdravnik bo ugotovil, da je puljenje modrostnih zob, ki vam delajo težave nujno in vas bo napotil k specialistu, zobnemu kirurgu. Preden se začne puljenje modrostnega zoba, bo specialist zahteval ponovno slikanje vaših zob in ustne votline tako, kot mu ustreza, da bo točno vedel, kje so zobje, kako rastejo in kje so živci, da česa ne poškoduje.

puljenje modrostnega zoba

Puljenje modrostnega zoba lahko poteka brez bolečin s pomočjo lokalne anestezije. Težave z zobmi, ki izraščajo v poznih najstniških letih ali na začetku zrele dobe so lahko zelo velike, ker je v ustih premalo prostora običajno za še štiri dodatne zobe. Modrostni zobje so osmice, kočniki, ki lahko začnejo spodrivati druge zobe in jih riniti ven iz njihovih mest. Dostikrat rastejo, namesto navpično gor, kar postrani in v čeljust, zato povzročajo neznosne bolečine.

V teh primerih je puljenje modrostnega zoba edina rešitev za to, da se rešijo drugi zobje in da bolečina preneha in da škoda ni še večja. Zobno kirurg vas bo na operacijo pripravil, ki pa ne traja prav dolgo. Odvisno je sicer, kako se zob vrašča, vendar v povprečju potrebuje okoli po ure, da vas reši za vedno.

Puljenje modrostnega zoba naj izvede izkušen strokovnjak, da ne pride do komplikacij. To pa so lahko na primer zdrobljene korenine, ki jih je treba potem odstraniti naknadno. Ali pa so poškodovani drugi zobje. Če poteka vse v redu, potem bo le še zašil rano in vas poslal domov. Nekaj časa bo kri še precej tekla, vendar bo v treh dneh vse že dobro in boste pozabili na hude težave, ki ste jih imeli prej. Glede tega se pozanimajte že prej saj, ko se težave začnejo, boste težko takrat iskali najboljšo možno rešitev, zato je dobro imeti informacijo, kateri zobni kirurg je res dober in zanesljiv.

Rate this post

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE