Aktualno, Razno

Prijava na Zavod za zaposlovanje

20. 3. 2015

Prijava na Zavod za zaposlovanje je za mnoge stresen, saj ima ta postopek negativno konotacijo. Vendar pa vam lahko prijava na Zavod za zaposlovanje omogoči različne prednosti pri iskanju prve ali pa naslednje zaposlitve. Prijava na Zavod za zaposlovanje je možna, če ustrezate določnim kriterijem.

Najpomembnejši kriteriji so naslednji:

– trenutno niste v delovnem razmerju,

– niste poslovodna oseba v osebni družbi,

– niste samozaposleni,

– nimate pokojninskega ali invalidskega zavarovanja kot kmet,

– nimate statusa upokojenca,

– niste poslovodna oseba v zavodu ali enoosebni družbi d.o.o.,

– nimate statusa dijaka, študenta, vajenca ali udeleženca različnih izobraževanj za mlade.

prijava-na-zavod-za-zaposlovanje

Na Zavod za zaposlovanje se lahko prijavite na različne načine. Ena od možnosti je oseben obisk na uradu za delo, kjer se registrirate in vpišete v bazo iskalcev zaposlitve. Možna je tudi elektronska prijava, s katero prihranite čas in pot. Ne glede na to, kako bo vaša prijava na Zavod za zaposlovanje oddana, je pri prijavi potrebno priložiti osebni dokument in pravilno izpolnjen ter podpisan obrazec za prijavo. V primeru, da ste še vedno zaposleni pa je potrebno priložiti redno odpoved pogodbe o zaposlitvi ali pogodbo o zaposlitvi za določen čas. Prijava na Zavod za zaposlovanje pa je lahko poslana tudi preko pošte. Ko bo prijava na Zavod za zaposlovanje obdelana in urejena, boste pridobili potrdilo, da ste prijavljeni na zavod in da ste iskalec zaposlitve. Če niste upravičeni do denarnih nadomestil, si morate, ko je prijava na Zavod za zaposlovanje urejena, urediti še obvezno zdravstveno zavarovanje. Če pa ste upravičeni do denarnega nadomestila, pa lahko obvezno zdravstveno zavarovanje uredi za vas Zavod za zaposlovanje.

Ko bo vaša prijava na Zavod za zaposlovanje urejena, se lahko prijavite tudi v evidenco iskalcev zaposlitve. Za vpis v to evidenco ni nujno potrebno, da ste prijavljeni na Zavod za zaposlovanje. Vpišete se lahko v primeru, da ste še vedno zaposleni, vendar iščete novo zaposlitev, ste delovno neaktivni pa bi želeli nekaj zaslužiti ali pa je če vaša trenutna zaposlitev ogrožena. Prijava na Zavod za zaposlovanje ima ogromno prednosti. Ena od teh je, da imate po prijavi na zavod svetovalni razgovor. Tam boste izvedeli ključne informacije o prostih delovnih mestih, informirani boste o pravicah in obveznostih, na katere vas veže prijava na Zavod za zaposlovanje, uredili pa boste tudi zaposlitveni načrt. O tem načrtu boste s svojim svetovalcem večkrat govorili, ga spreminjali in dopolnjevali glede na vaše želje in zahteve trga dela. Prijava na Zavod za zaposlovanje je postopek, s katerim boste lahko nato v toku z dogajanjem na trgu dela, bili informirani glede novosti na področju zakonodaje, pravic in dolžnosti zaposlenih, ter bili v stiku z neusahljivim virom informacij glede prostih delovnih mest in možnostih na trgu zaposlitev.

Rate this post
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Prosta delovna mesta - poiščite si zaposlitev
Average rating:  
 0 reviews

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE