Zdravlje

Zakaj Invisalign?

17. 1. 2022

Zobni aparat danes ni več noben tabu. Nosijo ga otroci in odrasli, nosijo ga pri nas in v tujini. Toda, zakaj je Invisalign med vsemi aparati najbolj popularen?

Odgovor je preprost. Invisalign je najpriljubljenejši zobni aparat zato, ker ima številne prednosti pred klasičnim zobnim aparatom in samo eno pomanjkljivost. To pa je višja cena. Če ortodonti za zdravljenje s klasičnim ortodontskim aparatom zaračunavajo od 2.500 do 3.500 evrov je Invisalign dražji za približno tisočaka.

invisalign

Ampak pozor! Ne potrebujejo vsi pacienti pri Invisalignu, najdražje oblike zdravljenja, ki se imenuje Invisalign full. Vsaj tretjina pacientov za poravnavo zob plača polovico manj, saj je potrebno število opornic za dosego cilja manjše kot pri zdravljenju s sistemom Invisalign full.

Če smo zapis začeli z edino pomanjkljivostjo, je zdaj čas, da pogledamo še prednosti.

Največja prednost Invisaligna je nevidnost opornic, kar je najpogostejši razlog, zakaj ljudje izberejo nevidni zobni aparat. Kot pove že naziv, je nevidni zobni aparat Invisalign resnično skoraj neopazen aparat, ki svoje delo opravi brez kakšnih velikih vplivov na izgled zobovja. In to je ljudem resnično všeč. Običajni klasični kovinski zobni aparati so hitro opazni, saj prekrivajo vidne ploskve zob. Seveda ob tem odlično delujejo, a treba je žrtvovati estetsko podobo zobovja v času, ko aparat uporabljamo.

Poleg vizualnega izgleda je velika prednost snemljivih opornic Invisalign dejstvo, da ne žulijo ustne sluznice in se na tak način izognete krvavitvam in aftam, ki so pri klasičnem zdravljenju bistveno bolj pogoste. Ob tem se opornice Invisalign lahko snamejo in si lahko očistite zobe tako, kot ste navajeni. To je res ogromna prednost in če ne verjamete, povprašajte koga, ki nosi klasični aparat, koliko časa porabi, da vzdržuje dobro ustno higieno.

Za konec še enkrat zapišimo najpomembnejše. Nevidni zobni aparat Invisalign je velika prednost za tiste, ki bi radi popravili položaj svojih zob, a v tem času ne želijo uničiti izgleda svojega nasmeha. To zelo pomembno za tiste, ki so redno v stiku z drugimi ljudmi in morajo stalno skrbeti za brezhiben videz. Medijske zvezde, TV voditelji, glasbeniki, politiki so zaradi tega razloga zelo pogosti pacienti ortodontskih ambulant, kjer za ortodontsko zdravljenje izberejo nevidni zobni aparat.

Rate this post

Morda vas zanima tudi:

CLOSE
CLOSE